Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset 2017


Nu finns årets Naturpass med 50 utsatta kontrollpunkter i Vilstaskogen. Det går bra att starta från både Vilsta och Skjulsta. Kartan är i format A3 med skalan 1:7 500 vilket betyder att en centimeter på kartan är 75 meter i naturen. Kontrollerna är märkta med orange/vita plastskivor som är numrerade och dessutom har en bokstav som du noterar i rätt ruta på startkortet när du hittat den. Det exakta läget inom kontrollringen på kartan framgår av kontrollbeskrivningar som finns på särskilt papper. Ta med en penna i skogen. Kompass är naturligtvis bra att ha men är inte absolut nödvändig.

Terrängen är varierande med välvuxen mossig barrskog och hällmarkstallskog i de centrala och östra delarna. Mot väster, i sluttningen mot Eskilstunaån dominerar lövträden. Området är måttligt kuperat och det finns gått om stigar. De högsta bergen i väster bjuder på en fin utsikt över ån. Samtliga kontroller ligger inom Vilsta naturreservat.

Naturpasset finns att köpa hos MestUte, Vilsta Raststuga, Vilsta Sporthotell och EOLs klubblokal. Priset för ett Naturpass är 80 kr. Det går också att köpa direkt av EOL genom att kontakta Ove Larsson (070-6981162) eller Håkan Gustafson (016-130098).

Du som är medlem i EOL: Hör av dig till Ove eller Håkan för att kvittera ut Naturpass för försäljning till vänner och arbetskamrater. Medlemmar som köper Naturpass av medlemmar betalar 60 kr för ett Naturpass.

Du har god tid på dig att hitta samtliga kontroller, som finns ute i skogen till och med den 30 september, så dela upp de 50 kontrollerna i lagom många pass. Du som deltar i Naturpasset har också möjlighet att tävla om fina priser. Mer om detta finns att läsa i PM som ligger med i respektive Naturpass.

Lycka till i skogen!

önskar EOL / Eskilstuna OrienteringsLöpare

Det är inne att vara ute!

Uppdaterad: 02 MAJ 2017 17:08
Skribent: Magnus Hellberg

Eventor

Postadress:
Eskilstuna OL - Orientering
Vasavägen 81
63358 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info